[Saklig]

Dette er hvor vi samler noen av de de matnyttige tingene på tjeneren vår. Vi har både lokal informasjon, og lenker til diverse ute i verden.

Blant de lokale sakene er tabeller til buss og trikk i Trondheim, Kioskens side, og programmet til Filmklubben og Cinemateket kanskje de viktigste? Vi har også en side for hastverksprosjektet NTNU.

Informasjon om Nettverksgruppa

Her finner du informasjon om vår historie, maskinparken, driftsgruppa, styret, medlemsmassen, samt reglement, og hvilket tilbud gruppa gir til medlemmene.

Oppslagsverk

Her finner du lenker til BIBSYS, som er Universitetsbibliotekets database, Trondheim Folkebibliotek, Amerikanske Library of Congress, og ordlister på Bokmål, Nynorsk og Engelsk. En interessant ordbok er EURODICAUTOM, med hovedsakelig tekniske og administrative termer på engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, dansk, nederlandsk og portugisisk.

Hos Nasjonalbiblioteket kan du søke i litt av hvert. Du kan også søke etter ledige stillinger. Norges lover er ogå tilgjengelige over Web. Universitetsbiblioteket ved UiT har en oversikt over oppslagsverk. Staten har også sin egen informasjonskanal, ODIN.

Du finner også de Gule Sidene, valutakurser for den norske krona og NSB-rutetabeller.

Livssyn

En side dedikert til livssynsrelaterte emner, omhandler ikke EMACS.

Politikk

Alle studentorganisasjonar liker å bli leflet med, her er lenker til noen av de vi vil skal lefle, og deres respektive ungdomsorganisasjonar: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Fremskrittspartiets ungdom, Høyre, Unge Høyre, Rød Valgallianse, Rød Ungdom, Sosialistisk Venstreparti, Sosialistisk Ungdom, Venstre. En lokal side med forskjellige politiske lenker.

En underskriftskampanje for romforsking.

Nyheter

NRK-nyhetene, P4-nyhetene, Aftenposten, Dagbladet, VG, nyhetene fra NTB, innenriks- og utenriksnyheter. Merk at NTB bare er tilgjengelig hvis du tilhører en organisasjon som abonnerer på nyhetene fra NTB. Gratis for alle er imidlertid Under Dusken - Studentavisa i Trondheim.

Om UNIX, Internet og WWW

Her er det lenker til Big Dummy's Guide to the Internet, og en engelskspråklig UNIX-guide, samt den omfattende Guide til World-Wide Web. Du kan også slå opp i USENET FAQer om alle emner mellom himmel og jord. Green Eggs Report samler automatisk URLer som nevnes på USENET news.

The Jargon File er nok en ting du ikke kan leve uten, den forklarer deg all den merkelige sjargongen innen dataverdenen, og opphavet til mange av uttrykkene. World Wide Web meta indeks lar deg søke gjennom mange forskjellige servere fra ett felles grensesnitt.

Leter du etter en bestemt fil, et bestemt program? Prøv en Archie-gateway. Vi har også informasjon om IRC i Norge.

Bøker

Det finnes en del fritt tilgjengelig litteratur over nettet, se The On-line books page, eller Prosjekt Runeberg for svensk og skandinavisk litteratur.

Linux, nettverk og annet datastoff

Vi har noe Linux stoff samt info om ethernet. Network Working Group har masse FYI'er.

Sider om Sinclair, BBC og Amiga er også tilgjengelige.


Nettverksgruppa [1999.02.24] <www@nvg.ntnu.no>