Nettverksgruppas historie

NVG (Nettverksgruppa) ble startet høsten 1990. Vi var en gjeng studenter som hadde konto på NTHs studentmaskiner og vi fikk dermed smaken på nettverk. On-Line, IFIs linjeforening, hadde temakurs, og nettverk var et av de tema som studentene ønsket mer kunnskap om. Lene Jensen ble spurt om å holde nettverkskurs, og vi jobbet da med VMS på AVHs sentrale VAX. Etter kurset ønsket vi å fortsette med nettverk, og vi jobbet for å få en egen maskin. Etter iherdig jobbing og litt tid, fikk vi vår første maskin, Swix, fra IfI. Vi holdt til på IfIs lab 4, det såkalte terminalrommet. Dette ble etterhvert uholdbart, og vi begynte å jobbe for å skaffe oss et eget rom. Sommeren 1992 fikk vi det som i dag kalles 'gamle nettverksrommet', og da ble det fart i sakene. Inntil da hadde gruppa ca. 10-20 medlemmer, det er litt vanskelig å si sikkert, da medlemslistene var usikre. Etter at vi fikk rommet spratt medlemsmassen i været, og vi fikk også en del nye maskiner.

Våren/sommeren 1993 fikk vi av IfI tildelt nye lokaler (lab 3, i kjelleren på blokk B). Etter to gode år der, måtte IfI ta ibruk den lab'en selv, og vi ble husløse igjen. Etter en intens jakt, fikk vi hjelp fra Eric Sandnes, ITEA, og nå er vi å finne i blokk B som før, men nå i 3. etasje, rom 335.

Vi ønsker å ta vare på de sosiale aspekter, så en del av lab'en blir brukt som sofa-krok. Her har vi eget kjøleskap (og romslig fryser) og driver kiosk med salg av is, brus, sjokolade, kjeks, suppe med mere. Vi har gått til innkjøp av TV, ovn og arrangerer film-kvelder, og har også hatt spillkvelder (brettspill), og disse er alltid populære. Intensjonen med gruppa var å gi studenter mulighet til å lære mer om nettverk og datamaskiner. I starten var vi kun for IFIs studenter, men interessen var så stor, at vi nå har medlemmer fra hele UNIT, og vi har også en del ansatte som medlemmer.


Nettverksgruppa [2000.11.08] <www@nvg.ntnu.no>